Til hovedsiden
FÅ TIPS PÅ E-POST

Tips sendes ut en gang i måneden.

Word tips: Unngå å miste arbeid i Word

Om du har satt riktige lagringsinnstillinger i Word, kan du lettere unngå å miste arbeid etter kritiske hendelser. Slike hendelser kan forårsakes av brudd i nettverkstilkoblingen, plutselige strømbrudd eller problemer med Word. De skjer ofte når du minst ønsker det.
La oss se på hvilke innstillinger som er viktige å merke seg:

Åpne innstillingen for lagring i Word

1. Start Word
2. Velg Verktøy, Alternativer og fanen Lagre.

Automatisk gjenoppretting

En av de viktigste innstillingene du må ha aktivert er Automatisk gjenoppretting.Når dette er aktivert, lagrer Word en egen gjenopprettingsfil (.asd) som er et speilbilde av dokumentet du jobber med.Dersom uhellet er ute ved for eksempel strømbrudd, vil Word automatisk åpne gjenopprettingsfilen, og du kan gjenopprette dokumentet basert på denne.
3. Kryss av for Lagre informasjon om auto. gjenoppretting.
4. Sett ønsket intervall for lagring (10 min anbefales).

Automatisk sikkerhetskopiering

Et annet smart valg er automatisk sikkerhetskopiering av filen.Er dette aktivert lagres forrige versjon av filen som en kopi i samme mappe hver gang du lagrer. Resultatet er at du alltid har gjeldene og forrige versjon tilgjengelig. Hvis noe uforutsett skulle skje har du alltid forrige versjon å gå tilbake til. Siden dette valget medfører dobbel lagring og eventuell ekstra nettverkstrafikk, anbefales det kun å aktivere valget når du jobber med et meget viktig dokument.
5. Om du ønsker å lagre sikkerhetskopi kryss av for Ta alltid sikkerhetskopi.(Dette bør brukes med omhu, og skrus av og på etter behov.)

Opprette lokal kopi av dokument

Dersom du jobber med store filer som ligger lagret på nettverket eller flyttbare stasjoner, kan lagreprosessen gå tregt. Med denne innstillingen aktivert, lagrer Word en lokal, midlertidig kopi av dokumentet. Når du lagrer den lokale kopien, lagres endringene i den opprinnelige filen. Dette medfører at lagring utføres raskere.Om koblingen til nettverket eller flyttbare stasjoner blir brutt, og du prøver å lagre dokumentet, vil normalt Word foreslå å lagre det lokalt. Ved å aktivere dette valget sikrer du at Word klarer å gjennomføre denne redningsoperasjonen.
6. Kryss av for Opprette en lokal kopi av filer som er lagret på nettverket eller flyttbare stasjoner.

Tillat lagring i bakgrunnen

Dette valget sørger for at du kan fortsette å jobbe, mens Word lagrer i bakgrunnen.

Tillat hurtiglagring

Med dette valget aktivert lagrer Word kun endringene i dokumentet, istedenfor hele dokumentet. Med jevne mellomrom oppdateres hele dokumentet. Funksjonaliteten øker lagringshastigheten, men kan øke risikoen for feil i filen, da denne blir mer komplisert. Dette valget anbefales ikke i sammenheng med store dokumenter.

Generelt om lagring

Ovennevnte tips er ikke ment som alternativ til god gammeldags backup, men som et tillegg. Lagre dine dokumenter på områder du vet det blir tatt backup av. Det er lurt å lagre dokumentet jevnlig. Om du ofte glemmer dette, så sjekk avsnittet under.

Automatisk lagring av dokumenter

Word har ingen funksjonalitet som gjør at selve dokumentet lagres automatisk.Noen mener at en mister kontroll med en slik automatisk lagring.Hvis du allikevel ønsker slik funksjonalitet, kan du laste ned makroen SaveReminder fra www.gmayor.com.http://www.gmayor.com/Zips/SaveReminder.zip.Dette er et lite program som gjør at man kan velge om Word skal lagre automatisk eller ved et gitt tidsintervall.
KnowledgeGroup tar intet ansvar for problemer som måtte oppstå ved bruk/installasjon av SaveReminder makroen.
VIKTIG! Om du ønsker denne funksjonaliteten, så snakk med It-ansvarlig først.
1. Last ned og pakk ut filen.
2. Les Readme.doc for en kort beskrivelse av installasjon og funksjonalitet.
Installasjonen består kun av å kopiere filen SaveReminder.dot i denne filbanen:
C:\Documents and Settings\\Programdata\Microsoft\Word\STARTUP

Om du ønsker å heve kompetansen innenfor Word, anbefaler vi at du sjekker ut våre Word kurs.

1. Markedets beste
instruktører
2. Førsteklasses
kursdokumentasjon
3. Gratis telefonsupport
4. Startgaranti
5. Små kursgrupper
6. Kvalitetsgaranti
Les mer

Lik tipset på Facebook!


Tips en kollega om denne siden
Lukk boksen
 

Tips en kollega om denne siden

Lukk boksen