Til hovedsiden
FÅ TIPS PÅ E-POST

Tips sendes ut en gang i måneden.

Windows tips: Lag en liste over filer

Tenk at du f.eks vil brenne mange filer på en DVD. Da kan det ofte være ryddig å ha en etikett som viser hva DVDen inneholder. Å lage en slik liste er enkelt ved hjelp av et par DOS kommandoer:

1. Trykk på startknappen og velg "Kjør"
2. Skriv "cmd" eller "command" (uten hermetegn), for å åpne et DOS vindu.
3. Nå må du ved hjelp av en DOS kommando bevege deg inn dit hvor filene dine ligger (de du vil lage listen av).
4. Skriv f.eks: dir D:\ og trykk Enter, for å hoppe inn på harddisken D:\. I DOS-vinduet vil nå innholdet på roten til D:\ harddisken listes opp. Tenk deg at det er dette du gjerne vil ha ut i en tekstfil. Selve kommandoen for å generere en fil er > (større enn tegnet). Du må spesifisere hva listen skal lages av, og til hva slags fil du vil at listen skal bli.
5. Skriv f.eks: dir D:\ >C:\filliste.txt og trykk Enter.6. Du genererte nå en tekstfil som heter filliste.txt og som ligger på harddisken C:\. Innholdet i tekstfilen er det du listet opp i DOS-vinduet under punkt 4.
7. Om du vil ha med alt som finnes i alle undermapper også, må du føye til en /s. En slik kommando vil se sånn ut: dir D:\ /s >C:\filliste.txt.
8. Listen i punkt 7 blir meget omfattende, fordi den også tar med masse tilleggsinformasjon. Vil du kun ha med alle fil- og mappe-navn, så kan du bruke /b. Da ser det slik ut: dir D:\ /s /b >C:\filliste.txt. Du kan selvfølgelig også bruke kun /b "switchen" om du ikke ønsker å liste opp innholdet i alle undermapper, men kun vil ha en "rensket" versjon av punkt 5.

Om du ønsker å heve kompetansen innenfor Windows, anbefaler vi at du sjekker ut våre Windows kurs.

1. Markedets beste
instruktører
2. Førsteklasses
kursdokumentasjon
3. Gratis telefonsupport
4. Startgaranti
5. Små kursgrupper
6. Kvalitetsgaranti
Les mer

Lik tipset på Facebook!


Tips en kollega om denne siden
Lukk boksen
 

Tips en kollega om denne siden

Lukk boksen