Til hovedsiden
FÅ TIPS PÅ E-POST

Tips sendes ut en gang i måneden.

Outlook tips: Skru av varsel om ny e-post

Som standard er Outlook satt opp til å varsle når man mottar en ny e-post. Varselet er en liten forhåndsvisning av e-posten nede i høyre hjørne av skjermen. Ideen er at du raskt skal kunne se hva e-posten dreier seg om, men det har sine ulemper.

Her er to gode grunner til å skru av denne forhåndsvisningen:

1. Om du er i en situasjon der andre ser din pc-skjerm, og du har glemt å avslutte Outlook, kan du lett formidle e-post-budskapet til andre enn de det var tiltenkt. Om du mottar en konfidensiell e-post eller en "morsom fredags e-post", passer det kanskje ikke at andre ser denne når man holder en presentasjon via en video-projektor.
2. Man ønsker å ikke la seg styre/forstyrre av innkommende e-post.Ikke la innkommende e-post ødelegge din arbeidsrytme, sjekk heller e-post for eksempel hver halvtime.

Gjør følgende:

1. Velg Verktøy - Alternativer.
2. Velg fanen Innstillinger og knappen E-postalternativer.
3. Velg knappen Avanserte e-postalternativer.
4. Fjern avmerkingen på valget Vis skrivebordsvarsel ved ny e-post.(Om ønskelig fjern også andre varsler som for eksempel Spill av en lyd)
5. Klikk Ok, Ok og Ok.

Nå er varsel om ny e-post med forhåndsvisning skrudd av.

PS! Som standard vises ikke dette varselet når man er i presentasjonsmodus i PowerPoint, men i mange tilfeller går man inn og ut av presentasjonen underveis.

Har du Windows Vista/7 kan du også aktivere Presentasjonsmodus i Windows Mobilitetssenter. Da skjules både varsel om ny e-post og varsler fra andre programmer. Du kan dessuten gjøre andre innstillinger som for eksempel at bakgrunnsbildet på skrivebordet skal være et annet. Trykk Windows-tast + X for å åpne Mobilitetssenteret.

Om du ønsker å heve kompetansen innenfor Outlook, anbefaler vi at du sjekker ut våre Outlook kurs.

1. Markedets beste
instruktører
2. Førsteklasses
kursdokumentasjon
3. Gratis telefonsupport
4. Startgaranti
5. Små kursgrupper
6. Kvalitetsgaranti
Les mer

Lik tipset på Facebook!


Tips en kollega om denne siden
Lukk boksen
 

Tips en kollega om denne siden

Lukk boksen