Til hovedsiden
FÅ TIPS PÅ E-POST

Tips sendes ut en gang i måneden.

Office tips: Hvordan finne og innstaller nye skrifttyper

Ønsker du å friske opp en PowerPoint presentasjon? Eller et webbanner? Kanskje en plakat? Gode og dekorative skrifttyper kan ofte løfte designen flere hakk videre.

Skrifttypene koster som oftest mye penger. Nedenfor viser vi deg hvor du kan finne gratis skrifttyper, hvordan du laster dem ned, installerer på pc-en og tar de i bruk i PowerPoint, Word, Photoshop, InDesign med flere.

Finn gratis skrifttyper (fonter)

Det finnes flere ulike nettsider som tilbyr gratis skrifttyper. En av dem er www.1001fonts.com. Velg en bestemt kategori som for eksempel Most Popular. Her vil du finne en oversikt over de mest populære skrifttypene på denne siten. Finn en skrifttype du liker og klikk på Download Win TrueType for Windows eller Download Mac TrueType for Mac. Lagre så skrifttypen på skrivebordet på maskinen din.

Installere skrifttype (font)

Skrifttypen du har lastet ned er pakket i en zip-fil. Dobbeltklikk på filen eller unzip den for å se innholdet i mappen. I mappen vil du finne en ttf-fil, dette er skrifttypen din. Her vil du ofte kunne finne en "Read Me"-fil. Les den så du er sikker på hva slags rettigheter det er som gjelder for denne skrifttypen.

For å installere skrifttypen er det bare å flytte ttf-filen til mappen C:\Windows\Fonts. Når du har gjort dette er skrifttypen din installert og kan tas i bruk av programmene på datamaskinen din.

Om du ønsker å heve kompetansen innenfor Office, anbefaler vi at du sjekker ut våre Office kurs.

1. Markedets beste
instruktører
2. Førsteklasses
kursdokumentasjon
3. Gratis telefonsupport
4. Startgaranti
5. Små kursgrupper
6. Kvalitetsgaranti
Les mer

Lik tipset på Facebook!


Tips en kollega om denne siden
Lukk boksen
 

Tips en kollega om denne siden

Lukk boksen