Til hovedsiden
FÅ TIPS PÅ E-POST

Tips sendes ut en gang i måneden.

Gode retningslinjer for administratorkontoer i domene

Når du setter opp Active Directory for første gang opprettes noe som kalles en skog, i tillegg opprettes ditt domene som rot-domene i denne skogen. En skog kan på et vis tenkes på som et slags konsern og domenet ditt for ditt firma i dette konsernet. Når du eventuelt oppretter flere domener så blir det å tenke på som datterselskap i dette konsernet.

Mange norske IT-teknikere bruker kontoen Administrator for vanlige operative gjøremål. Det er ikke nødvendigvis så trygt, da denne kontoen er mer enn bare en administratorkonto. Den har spesielt opphøyede rettigheter i organisasjonen da den er medlem av gruppene "Enterprise Admin", "Schema Admin" og "Domain Admin"-gruppene.

Bruk av denne vanskeliggjør oversikt over ansvar og hvem som utfører hvilken handling dersom dere er flere. I rot-domenet i en skog er "Users\Administrator" medlem av "BuiltIn\Administrators", "Users\Domain Admins", "Users\Domain Users", "Users\Enterprise Admins", "Users\Group Policy Creator Owners" og "Users\Schema Admins".

Du bør vurdere å opprette egne Administrator-kontoer for hver IT-administrator. Dermed kan du benytte deg av logging av handlinger og delegere rettigheter til disse kontoene.

I "Active Directory Users and Computers" finner du en container (mappe) som kalles for "Builtin". I denne finnes det noen ferdige grupper som du kan legge brukere i.

Legg en bruker i:

• Account Operators – for å arbeide med brukerkontoer, samt foreta omstart eller shutdown av server-maskin.
• Backup Operators – for å omgå sikkerhetsperrer for å sikkerhetskopiere filer.
• Print Operators – for å administrere printerkøer.
• Server Operators – for å administrere domene-servere.
• En egen opprettet "Domain Local Group" som du så delegerer rettigheter til. Se eget tips om dette.

1. Markedets beste
instruktører
2. Førsteklasses
kursdokumentasjon
3. Gratis telefonsupport
4. Startgaranti
5. Små kursgrupper
6. Kvalitetsgaranti
Les mer

Lik tipset på Facebook!


Tips en kollega om denne siden
Lukk boksen
 

Tips en kollega om denne siden

Lukk boksen