Til hovedsiden
FÅ TIPS PÅ E-POST

Tips sendes ut en gang i måneden.

Forbedret felles Outlook-signatur

Vi har tidligere laget et tips om hvordan man enkelt kan sørge for at alle i bedriften får enhetlig og oppdatert Outlook-signatur, et av våre mest populære tips så langt. Problemet med metoden var at brukere måtte være på jobb-nettverket for å oppdatere signaturen (brukerinformasjon ble hentet direkte fra AD og signatur-malen lå på filserver). Ansatte som er mye på farten med bærbar pc kommer da fort i en situasjon der de ikke får oppdatert signaturen. Denne gangen viser vi deg en smartere metode der alle kan oppdatere signaturen så lenge de har tilgang til Outlook 2007/2010 og Internett (brukerinformasjon hentes fra Global Adress List i Outlook og signatur-malen lastes ned fra Internett).

Test ut på din pc

Du kan enkelt teste oppdatering av Outlook-signatur ved å laste ned filen hent_signatur.vbs og kjøre den på din pc. Det kreves at du har Outlook 2007/2010 og at det ligger informasjon i Global Adress List (Active Directory) på din bruker. I eksempelet kan du se at Word åpner seg og at data blir satt inn fra Global Adress List (dette kan du enkelt velge å ikke vise).

Slik fungerer det

Et VB-script rulles ut til klienter. Når brukeren aktiverer dette scriptet, lastes selve signatur-oppdateringsscriptet ned fra Internet*. Scripet som lastes ned starter så automatisk og laster igjen ned signatur-mal fra Internett, videre hentes brukerinformasjon i Outlook sin Global Adress List og flettes inn i signatur-malen, til slutt oppdateres Outlook med den nye signaturen.

*Av og til kan endringer i signatur-malen kreve noen små endringer i scriptet som setter signaturene. For at ansatte som ikke er på jobb-nettverket skal få tilgang til det nye signatur-oppdateringsscriptet, hentes dette ned fra Internett. Den eneste jobben til scriptet som ligger lokalt på maskinen er å laste signatur-oppdateringsscriptet.

Metoden vår baserer seg på et VB-script på hver maskin som gjør følgende:

1. Laster ned signatur-oppdateringsscriptet fra vår webserver.
2. Starter signatur-oppdateringsscriptet, som utfører de neste punktene.
3. Laster ned Word-fil med bokmerker (fungerer som signatur-mal).
4. Henter brukerinfo fra Global Address List for gjeldende bruker.
5. Setter brukerinfo inn i bokmerker i Word-filen.
6. Kopierer innholdet i Word-filen inn som signatur i Outlook.

Fremgangsmåte for å implementere denne metoden:

1. Sørg for at feltene firma, navn, tittel, telefonnummer og mobil er fylt ut i din AD profil.
2. Last ned hent_signatur.vbs og sett_signatur.vbs.
3. Opprett mappen signatur på en webserver.
4. Rediger hent_signatur.vbs og sett_signatur.vbs slik at variablen URL får riktig adresse i forhold til din webserver. (Høyreklikk på filene å velg rediger. URL finnes tre steder, en i hent_signatur.vbs og to i sett_signatur.vbs).
5. Legg sett_signatur.vbs ut i mappen på webserver.
6. Last ned ny_signatur.doc og svar_signatur.doc, legg filene ut i mappen på webserver.
7. Dobbelklikk på hent_signatur.vbs for å oppdatere din Outlook profil (med vår test signatur). Om du har flere Outlook profiler får du spørsmål om hvilken profil du ønsker å oppdatere.
8. Åpne Outlook og opprett en ny e-post.

Din Outlook signatur er oppdatert!

Fremgangsmåte for å tilpasse Word-filen:

1. Det er to Word-filer som brukes, ny_signatur.doc og svar_signatur.doc. Disse brukes henholdsvis til signatur i ny e-post og signatur for e-post du svarer på.
2. Åpne Word-filene. Merk at data settes inn i bokmerker i Word-filen, så disse må ikke slettes. For å se bokmerkene velg Verktøy, Alternativer, under fanen Vis krysser du av på Bokmerker. Gjør de endringer du ønsker i Word-filen. Du kan for eksempel legge inn en logo.
3. I vår signatur bruker vi kun feltene firma, navn, tittel, telefonnummer og mobil fra Global Adress List. Du kan enkelt legge til egne bokmerker i Word-filen og endre scriptet slik at det henter andre felt inn i signaturen.
4. Om du ønsker annen skriftstørrelse eller skrifttype kan du formatere om teksten i Word-filen. Merk at du også må endre eller kommentere vekk følgende linjer i scriptet:
objSelection.Font.Name = "Arial"
objSelection.Font.Size = 10

Fremgangsmåte for å legge ut snarvei på skrivebordet til brukere gjennom gpo:

1. Lag en ny Group Policy med navnet "Felles Outlook signatur".
2. Gå til "Computer Configuration\Preferences\Windows Settings\Files" og legg til en ny fil. Her angir vi at hent_signatur.vbs skal legges i C:\
3. Gå til "User Configuration\Preferences\Windows Settings\Shortcuts" og legg til en ny snarvei. Her angir vi snarveien vår som skal ligge på skrivebordet til brukeren. Denne peker vi imot c:\hent_signatur.vbs

Da håper vi du har fått inspirasjon til å lage felles Outlook-signatur for din organisasjon!

1. Markedets beste
instruktører
2. Førsteklasses
kursdokumentasjon
3. Gratis telefonsupport
4. Startgaranti
5. Små kursgrupper
6. Kvalitetsgaranti
Les mer

Lik tipset på Facebook!


Tips en kollega om denne siden
Lukk boksen
 

Tips en kollega om denne siden

Lukk boksen