Til hovedsiden
FÅ TIPS PÅ E-POST

Tips sendes ut en gang i måneden.

Etternavn før fornavn for kontoer i Exchange/Outlook Global Adressebok?

Dersom du er i en litt større organisasjon ønsker du kanskje å la etternavnet vises før fornavnet i adresselistene, uten å skrive fornavnet i etternavnfeltet og omvendt?

Exchange 2003/2007 leser navnet fra Active Directory-konfigurasjonsdatabasen som spesifiserer "Fornavn Etternavn"-standarden vi er kjent med. Denne fungerer greit for de fleste, men om man begynner å bli mange navn kan det bli uoversiktlig.Som i alle prosedyrer der du gjør endringer i Registry eller Active Directory må du huske å ta sikkerhetskopi først. Husk at AD er en database som replikerer mot andre domenekontrollere. Du må bruke et egnet verktøy som støtter dette. Som siste utvei kan du bruke ntbackup.exe i Windows Server til å sikkerhetskopiere ”System State” (som også tar AD).

Prosedyren for å sette etternavn før fornavn gjøres før man oppretter brukerkontoer, da den trer i kraft for nye objekter opprettet etter endringen. Dersom du ønsker å gjøre dette for eksisterende objekter, klikk her.

For å sette etternavn til å vises før fornavn må du installere ADSIEdit, som er for AD hva regedit er for Registry. Du finner denne som et av "Support Tools"-verktøyene som du finner i mappen \Support på installasjonsmediet på Windows Server 2003 produktcd. Installer SUPTOOLS.MSI og du får et nytt element på start-menyen som lar deg åpne en kommandolinje som peker til mappen der verktøyene ble installert, normalt C:\Program Files\Support Tools (Tips! Åpne Explorer til mappen kommandolinjen står i? Klikk her).

Når verktøyene er installert starter du ADSIEdit.msc fra Start->Run og navigerer til CN=Configuration og deretter ned til CN=DisplaySpecifiers. Her finner du mappen CN=409 og endelig CN=user-Display.

Høyreklikk denne og velg Properties og bla ned i listen over Attributes til du ser createDialog og merk den og trykk knappen Edit.

Det er to ”plassholdere” som representerer etternavn og fornavn. Disse er %<sn> for etternavn (Surname) og %<givenName> (pass på store/små bokstaver!) som representerer fornavn.

En verdi som %<sn>, %<givenName> vil gi: ”Olsen, Morten” for nye objekter som opprettes fra og med endingen er utført. Pass på mellomrommet mellom komma og neste verdi! Det må være med. Prøv å opprette nye brukere så ser du hvordan det oppfører seg.

1. Markedets beste
instruktører
2. Førsteklasses
kursdokumentasjon
3. Gratis telefonsupport
4. Startgaranti
5. Små kursgrupper
6. Kvalitetsgaranti
Les mer

Lik tipset på Facebook!


Tips en kollega om denne siden
Lukk boksen
 

Tips en kollega om denne siden

Lukk boksen