Til hovedsiden
FÅ TIPS PÅ E-POST

Tips sendes ut en gang i måneden.

Endre verdier for eksisterende brukerobjekter i AD med ADModify.net

Dersom du ønsker å gjøre endringer på mange brukere samtidig, for eksempel sette etternavn før fornavn uten å faktisk putte etternavnet i fornavnfeltet, så kan ADModify.net hjelp deg. Microsofts utviklere har laget dette verktøyet som et slags Powertoy (dvs. ikke dekket av MS Support).

Her kommer en gjennomgang.

Last ned ADModify.net her

OBS! Dette verktøyet endrer på Active Directory-databasen din. Husk som vanlig å ta sikkerhetskopi av AD-databasen!

Når du har lastet ned og pakket ut ADModify kjører du ADModify.exe (fra en mappe som du har skriverettigheter til om du ønsker ”undo”-mulighet) og velger ”Modify Attributes”. Du får et bilde tilsvarende dette:

I Domain List, velg domenet ditt (”DC=….”-linjen). Du kan også velge domenekontroller om du ønsker det. Deretter trykker du den grønne pilen, og alle OU/brukere dukker opp under. Om det ble for mange kan du begrense ved å bruke hakene ved ”Show Only” til du er fornøyd. Så velger du OU-en/brukerne du ønsker deg og trykker knappen ”Add to List->” nedenfor. Når du er fornøyd med valgene dine merker du brukerne du vil jobbe med, eller trykker knappen ”Select All” for å jobbe med alle og trykker ”Next >>>”. Det anbefales sterkt at du gjør dette i et Test-ou i første omgang. Da risikerer du ikke noe. Du kan påføre til hele domenet ved simpelthen å la fokus stå på selve domenenavnet (toppelementet i listen til venstre) når du klikker ”Add to List->” og så velge ”Select All”.

Når du har markert den/de/alle brukerne du ønsker å endre på og trykket ”Next>>>” kommer du til et bilde som lar deg endre egenskapene. Her er det et felt vi er interessert i for dette eksempelets skyld, og det er feltet ”Change CN (RDN)”. Sett hake i dette feltet og trykk på den blå linken. Legg merke til formateringen i feltet og bruken av mellomrom og komma. Du kan fjerne kommaet om du ønsker (”Olsen Martin”), men de fleste foretrekker å ha den med.

Deretter trykker du bare på ”Og!” og prosessen starter.

Når prosessen er fullført blir en XML-fil skrevet til banen programmet ble kjørt fra som inneholder statusrapport. Denne XML-filen brukes også av ADModify dersom du ønsker å angre endringene som ble påført. Se i AD Users and Computers at objektene i Test-ou har blitt endret.

Kontroller da at du er logget på som en bruker som har ”Account Operator” eller høyere rettigheter, eller en bruker som har fått delegert rettigheter for den aktuelle OU.

1. Markedets beste
instruktører
2. Førsteklasses
kursdokumentasjon
3. Gratis telefonsupport
4. Startgaranti
5. Små kursgrupper
6. Kvalitetsgaranti
Les mer

Lik tipset på Facebook!


Tips en kollega om denne siden
Lukk boksen
 

Tips en kollega om denne siden

Lukk boksen